Damma av listerna

Att damma lister är en enkel men viktig del av städningen i hemmet.

Börja med att förbereda din städutrustning. Du kommer att behöva en ren och torr trasa eller en dammvippa. Se till att trasan är mjuk för att undvika repor på listerna. När du har din utrustning redo, börja med att gå runt i rummet och inspektera listerna. Ta bort eventuellt löst smuts eller spindelväv som kan finnas där. För att damma listerna, använd trasan eller dammvippan och torka av dem noggrant från toppen och neråt. Använd långa svepande rörelser för att fånga upp allt damm och smuts.

Var uppmärksam på detaljer som kan behöva extra uppmärksamhet, till exempel hörn och kanter där damm lätt samlas. Efter att du har dammat av alla lister, se till att du kontrollerar dem noggrant för att säkerställa att allt damm har tagits bort. Om det behövs, gå tillbaka och damma av eventuella missade fläckar.

När du är klar, titta runt i rummet för att se till att inget damm har hamnat på möbler eller golv. Om så är fallet, damma av dem också för att få en komplett städning. Genom att regelbundet damma av listerna kan du hålla ditt hem rent och fräscht samtidigt som du förlänger livslängden på dina möbler och inredning.